Наши новости
Категория 1

----------
----------
----------
----------
----------

Категория 2

----------
----------
----------
----------
----------

Категория 3

----------
----------
----------
----------
----------

Календарь
{calendar}
Популярные статьи
    {topnews}
Архив новостей
{archives}
Наш опрос
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 11
На webo4ka.ru вы найдете новейшие и лучшие шаблоны для ucoz, скрипты для ucoz, новейшие базы SEO и многое другое



18:30
«Глобальна освіта – знаємо права людини. Школа – територія прав людини»

В сучасному світі дітей необхідно готувати до життя в умовах глобалізації. Це передбачає необхідність не тільки давати учням знання, а й навчити використовувати їх в повсякденному житті. Потрібно створити однакові можливості дітям, щоб вони успішно розвивалися і сприяли прогресу в майбутньому. Головне завдання  - «відкрити» кожного учня, знайти в ньому щось особливе і неповторне, розширити знання про свої права і навчитися користуватися ними у повсякденному житті. І саме цим займається проект «Глобальна освіта – знаємо права людини. Школа – територія прав людини».

Благодійний фонд «Восток SOS» (Київ, Україна), Mondo (Таллінн, Естонія) в партнерстві з Освітнім Будинком прав людини (Чернігів, Україна) при підтримці Всеукраїнської програми «Розуміємо права людини» об’явив конкурс для активних шкіл Луганської області. Навчальна програма проекту розроблена естонськими і українськими експертами, вчителями і тренерами на основі естонського досвіду в навчанні методам Глобальної освіти Mondo і навчального курсу «Школа – територія прав людини». В рамках проекту будуть розроблені навчальні матеріали для використання в Україні та Естонії.

Одним із перших з Попаснянського району в цьому проекті взяв участь Комишуваський НВК. 13-14 січня в Комишуваському НВК «ЗНЗ-ДНЗ» пройшов перший тренінг з освіти в сфері прав людини для навчального закладу учасника проекту «Школа – територія прав людини». У ньому прийняли участь учні, батьки, вчителі і працівники НВК.

У школу приїхала робоча група тренінгу: Ратушняк Святослав – експерт Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», учасник робочої групи моніторингу освіти в сфері прав людини в загальноосвітніх навчальних закладах України; Козорог Олександра – координатора з формальної освіти Української Гельсінської спілки з прав людини та Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини»,  координаторка та тренерка проекту «Школа – територія прав людини»; Кінаш Андрій – тренер Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини», менеджер проекту «Школа – територія прав людини», член правління ГО «MART»; Юлія Кішенко – координатор проекту «Восток SOS». Вони провели заняття у формі гри, використовували сучасні інтерактивні технології, роботу в групах.

В школу була привезена сучасна виставка з програми «Права людини в дії» «Кожен має право знати свої права», яка дала змогу всім учасникам ознайомитися  та засвоїти Конвенцію прав людини, побачити їх місце в реальному житті. Перед учасниками проекту з’явилися стенди «Право на життя», «Гідність», «Мирні збори та асоціації», «Свобода від тортур» та інше. Робоча група тренінгу повідомила, що комплекти виставки розробляються і будуть поширені на території України.

Завітали і гості з Попасної. Шулік Валентина Василівна, інспектор Попаснянського РВО привітала всіх учасників тренінгу. Зі словами подяки звернулася до робочої групи, яка несе добру справу, готова до співпраці та побажала всім миру і злагоди.

Швидко промайнули 2 дні. Всі учасники тренінгу залишилися задоволеними. Щира посмішка та добре слово координаторів зарядили учасників тренінгу до подальшої співпраці і продовження корисної справи.

Ємельянова Г.Ф.

 

Переглядів: 657 | Додав: Matvienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]