Наши новости
Категория 1

----------
----------
----------
----------
----------

Категория 2

----------
----------
----------
----------
----------

Категория 3

----------
----------
----------
----------
----------

Календарь
{calendar}
Популярные статьи
    {topnews}
Архив новостей
{archives}
Наш опрос
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 11
На webo4ka.ru вы найдете новейшие и лучшие шаблоны для ucoz, скрипты для ucoz, новейшие базы SEO и многое другое



17:09
Стаття батьків майбутніх першокласників

Ми йдемо уже до школи.

Школа. У життя кожної людини вона відіграла чи не найбільше значення. Для кожної родини прихід дитини до першого класу стає важливою подією. Як дитина почуватиметься у шкільному середовищі? Що її чекає? До чого треба підготувати заздалегідь? Ці і багато інших питань постають перед батьками майбутніх першокласників. Мабуть, саме тому в школі й організовують підготовчі заняття для майбутніх першокласників, метою яких є  початкова адаптація дитини до навчання в школі, до нового середовища. Саме від того, як відбудеться перше знайомство зі школою, залежить подальше ставлення дитини до навчання, а отже, її успішність.

У Комишуваській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів були організовані підготовчі заняття з майбутніми першокласниками, які проводилися в лютому-квітні 2016 року. Було проведено 10 занять для дітей 5-6 річного віку, виховні заходи для майбутніх першокласників  та  батьківські збори.

 Кожне заняття дітей зустріла привітна вчителька Ковальова Р.І., вчителька, яка поєднує в собі любов до справи і до учнів, вміє не тільки вчити дітей,  але  вміє вчасно похвалити, пожурити та заохотити учнів.

 Перша зустріч, на яку дітлахи йшли ще трішки побоюючись, відбулася успішно. Вчителька створила атмосферу свята – свята зустрічі зі школою. І коли малюки після першого заняття йшли  додому з повітряними кульками у руках, то вже впевнено відповідали «так» на питання батьків: «Ну як, сподобалося тобі у школі? Підеш ще?».

Вчителька продумала тематику занять, на яких дітям було дуже цікаво. Заняття проходили в  формі пізнавальних та розвиваючих ігор на розвиток уваги, пам’яті, тонкої моторики руки: «На риболовлі», «Політ у космос», «Море – це краса» та ін.  На заняттях застосовувалась наочність, роздатковий матеріал, сюжетно-рольові, рухливі ігри, ігри-забави, дидактичні ігри, гра-бумеранг, екологічні хвилинки, логічно-математичні ігри, вікторини, ігри-змагання, інтелектуальні ігри, ігри-хованки та інші.

 Раїса Іванівна чітко сформулювала  завдання і для батьків  майбутніх першокласників . Усім доведеться ретельно попрацювати, щоб якісно підготувати малюків до школи, враховуючи емоційно – вольову, і розумову, і психологічну готовність їх до навчання.

Батьки майбутніх першокласників щиро вдячні Ковальовій Р.І. за цікаво проведені підготовчі заняття, за створені комфортні умови і підтримання у дітей бажання йти до школи.

Тож усім хочеться побажати творчих успіхів, натхнення і щасливої дороги до першого класу.

Батьки майбутніх першокласників:

 Копиця  О.Ю., Федорова С.Г., Кошовий Г.В.

 

Переглядів: 543 | Додав: Matvienko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]